[O2] Sprzęgło - raz bierze nisko raz wysoko

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GrzegorzBC2
    Classic
    • 2010
    • 4

Już to pisałem w innym temacie, ale polecam zakupić ledy z diodami smd 5630. Ja mam takie http://allegro.pl/zarowka-led-w5w-t1...950986964.html

Kosztują co prawda trochę więcej, ale nie uświadczyłem żadnego efektu szczątkowego żarzenia się. A co najważniejsze światło ma przyjemną białą barwę, bez niebiesko-zielonej poświaty, którą widziałem przy ledach opartych o smd 5050, które wcześniej zakupiłem jeśli się nie mylę na interlook.pl. Żarówki od końca października ładnie świecą w podświetleniu skarpetek, niedawno wstawiłem je jeszcze do lusterek (oświetlenie przestrzeni wokół drzwi). Jak dla mnie te 20 pln za sztukę jest warte tego efektu.
  • Kapuhy
    Ambiente
    • 2008
    • 132

Witajcie,

Pacjent to O2 1.9 TDI BJB 230 tys. Zaczęło się coś dziwnego - sprzęgło łapie raz normalnie (czyli dosyć wysoko) a raz od razu nisko, także prawie go rzuciłem za pierwszym razem, bo nie jestem przyzwyczajony. Nie ma reguły, problem zaczął się nagle dziś. Spotkał się ktoś z czymś takim? Wysprzęglik?

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Kapuhy, najpierw sprawdzenie szczelności układu hydraulicznego ( pedał ---> wysprzęglik ), wymiana płynu w układzie i porządne odpowietrzenie ( koszt kilkunastu złotych za płyn ). Jak nie pomoże to następny w kolejce jest wysprzęglik ( 150 - 200 pln ). Obie rzeczy można zrobić na parkingu "pod blokiem" przy pomocy kilku kluczy. Dalej zostaje tylko pompa sprzęgła ( 200-250 pln ) - też do zrobienia "na parkingu" ale to już trochę więcej roboty. Na koniec samo sprzęgło i tu to już tylko warsztat i przy 230 kkm to warto by pomyśleć o całym kpl. razem z dwumasą ( 1500-2000 pln ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Kapuhy
        Ambiente
        • 2008
        • 132

kowal 2002, dzięki wielkie za odpowiedź. Niestety okazała się najgorsza opcja - sprzęgło straciło kompletnie życie. Szarpało już od jakiegoś czasu przy ruszaniu, ale myślałem, że jeszcze trochę pociągnie. Wymieniam od razu z dwumasą.

Komentarz

Pracuję...